Nog geen herstel economie Japan

TOKIO, 21 SEPT. Het economisch herstel in Japan komt nog steeds niet goed van de grond. Het bruto binnenlands produkt verminderde in het tweede kwartaal van dit jaar ten opzichte van de voorgaande drie maanden met 0,4 procent na een opleving met 1,0 procent in het eerste kwartaal. Dit blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers van het Japanse regeringsbureau voor economische planning (EPA). Volgens de directeur van het EPA, Tsutomu Tanaka, blijft de regering bij haar inschatting dat de economie langzaam op weg is naar herstel. De terugval in het tweede kwartaal was vooral toe te schrijven aan een vermindering van de particuliere consumptie met 0,7 procent. Tanaka verwacht dat het derde kwartaal een groei van de bestedingen zal laten zien onder invloed van het ongewoon hete zomerweer en de teruggave van belastingen in juni en juli.