NCM UK niet blij met Brits plan

AMSTERDAM, 21 SEPT. De Engelse dochter van de Nederlandsche Credietverzekerings Maatschappij (NCM) is verontwaardigd over het plan van de Britse regering om politieke risico's voor kortlopende exportkredieten van Britse bedrijven naar landen die geen lid zijn van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) nog slechts gedeeltelijk te garanderen.

De Britse regering wil de overheidssubsidies op kredietverzekeringen afschaffen. De NCM vreest dat de maatregel de positie van het Britse bedrijfsleven en die van haar Britse dochter NCM UK zal aantasten.

NCM is sinds de overname van de Insurance Service Group (ISG) de commerciële tak van de Britse overheidsonderneming Export Credits Guarantee Department (ECGD), dat korte-termijnkredieten verzekert.