Modeprijs

Als bezoeker van de shows van onze Nederlandse couturiers voel ik ontsteltenis en verontwaardiging over de toekenning van deze onderscheiding aan de voor het Franse huis Jacques Fath werkzame jonge ontwerper Tom van Lingen. Het blote feit dat deze man, die overigens verdienstelijk werk laat zien, in Delft geboren is, maakt Jacques Fath niet Nederlands, evenmin als de in Frankrijk gemaakte couture van dit huis.

De award lijkt mij bedoeld als onderscheiding voor de couturier die grote verdiensten heeft gehad voor de Nederlandse mode. De gelauwerde kan met enkele jaren werk voor nota bene een Frans huis onmogelijk daar voor in aanmerking komen.

Als toeschouwer bij de vertoning op de laatste dag van Fashion Excession vind ik het een klap in het gezicht van de Nederlandse haute couture en demi couture. De jury die dit op haar geweten heeft moet zich diep schamen voor haar incompetentie.

    • Marianne van Stekelenburg-Hasenbos