FIFA buigt zich nader over doping

PARIJS, 21 SEPT. De wereldvoetbalbond FIFA zal zich volgende maand tijdens een vergadering in New York nader over het probleem van het gebruik van stimulerende middelen buigen. Dat verklaarde algemeen secretaris Sepp Blatter gisteren naar aanleiding van een bericht in het Franse sportblad L'Equipe, weaarin melding werd gemaakt van een niet met name genoemde Franse voetballer die vorig seizoen positief had gereageerd op een controle. Het is het derde dopinggeval in korte tijd.

“Dit geeft ons voldoende reden de problemen te overdenken”, zei Blatter. De Zwitser voegde daar aan toe dat het afnemen van dopingcontroles in de voetbalsport moet doorgaan en dat de straffen bij overtredingen zwaar dienen te zijn. Tijdens de WK-eindronde deze zomer moest Diego Maradona naar huis wegens het gebruik van efedrine. Begin deze maand kreeg Valentin Belkevitsj van Dinamo Minsk een schorsing van een jaar opgelegd nadat bij de Witrus sporen van anabole steroïden waren gevonden.