Winst EHCO-KLM Kleding stijgt 35 pct

In het eerste halfjaar is het resultaat voor belastingen van EHCO-KLM Kleding uit Haaksbergen (Eerste Haakbergsche Confectie Onderneming 'Kan Langer Mee') is met 35 procent gestegen tot 2,4 miljoen gulden, een “behoorlijke” verbetering ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar en vooral ook vergeleken met de tweede helft van 1993, zo schrijft de directie.

De omzet was met een lichte stijging tot 37,4 miljoen gulden enigszins hoger dan verwacht. Het kostenbesparingsprogramma en de reorganisatie die vorig jaar werden doorgevoerd hebben sterk bijgedragen aan het verbeterde resultaat en versterken de concurrentiepositie van de onderneming, aldus de directie. De Franse dochter VPF-KLM Vêtements toont een licht stijgend en bevredigend resultaat.

De stijging van de grondstoffenprijzen, met name van katoen, lijkt nu tot stilstand gekomen. Wel moeten de verkoopprijzen worden aangepast aan deze prijsstijgingen. “In de afzetmarkten vindt een langzame opleving plaats. Als deze trend doorzet kunnen we ook de tweede helft van het jaar met voorzichtig optimisme tegemoet zien”, aldus de directie. Eind juni 1993 had het bedrijf 510 werknemers, een jaar later waren dat er 416. In 1993 werd 1,2 miljoen gulden winst geboekt.