Vliegshow

De geloofwaardigheid van het artikel over de Farnborough Air Show in NRC Handelsblad van 14 september wordt naar mijn mening ernstig aangetast door het onderschrift bij de foto.

Dit vermeldt dat de foto de 'weinig succesvolle Eurofighter' voorstelt. Op de staart van het vliegtuig is echter duidelijk te lezen dat het een F-16C gevechtsvliegtuig is, dat wordt gebouwd bij de Lockheed Fort Worth Company in Fort Worth, TX. Deze fabriek behoorde tot 1 maart 1993 tot het concern General Dynamics. De KLU opereert met een vroegere versie van dit zeer succesvolle toestel, namelijk de F16-A. Het begeleidende toestel is geen 'bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog' maar een P-38 jachtvliegtuig (Lockheed Lightning). De bekende vlieger-schrijver (romancier) Antoine de Saint-Exupéry verdween tijdens een oorlogsvlucht in een P-38 over Noord-Afrika in 1944.

    • W.M. Valstar