Fusie Randon en PTT Risicom ketst

De in april aangekondigde samenwerking tussen het beveiligsbedrijf Randon en de branchegenoot PTT Risicom gaat niet door. Door de fusie zou een nieuwe marktleider moeten ontstaan op het gebied van beveiliging.

Randon is de op één na grootste beveiligingsonderneming in ons land met 1.800 werknemers. PTT Risicom is de laatste jaren zeer snel gegroeid en telt nu ruim 220 werknemers. Partijen kwamen na onderzoek tot de conclusie dat de samenwerking tussen Randon, met veel ervaren personeel, en PTT Risicom, met veel technische kennis, niet zou leiden tot wat wordt genoemd “voldoende toegevoegde waarde”. Volgens een woordvoerder van Randon zijn de besprekingen niet in een fase gekomen waarin gesproken zou worden over de verdeling van de aandelen. Randon en PTT Risicom blijven op deelgebieden samenwerken, aldus een gezamenlijke bekendmaking dinsdag.