Moslimleider Algerije gedood bij aanslag

ALGIERS, 19 SEPT. In Algerije heeft het doorgaand geweld het afgelopen weekeinde het leven geëist van een leider van de moslim-fundamentalistische partij Hamas. Bij de aanslag, in de Oostalgerijnse stad Constantine, werd een tweede leider ernstig gewond. Wie de daders zijn was vandaag nog onduidelijk, maar moslim-extremistische groepen die zich verzetten tegen enig vergelijk met het bewind hebben Hamas-leiders herhaaldelijk met de dood bedreigd en een aantal van hen daadwerkelijk gedood. Hamas-leiders op hun beurt hebben deze groeperingen beschuldigd van handel in verdovende middelen, afpersing, onthoofdingen en moorden op kinderen. In tegenstelling tot het nog steeds verboden Front van Islamitische Redding (FIS) neemt Hamas deel aan de dialoog met de regering die ten doel heeft een eind te maken aan de gewelddadige machtsstrijd tussen regering en fundamentalisten.

Volgens de krant Le Matin werden woensdag zeventien Algerijnse politiemannen bij Bouira, 120 kilometer ten zuidoosten van Algiers, in een hinderlaag gelokt en gedood. De afgelopen dagen zouden nog vijf politiemannen zijn gedood. (Reuter, AP)