Beduidend hogere resultaten Kwik-Fit

Het in Harderwijk gevestigde Kwik-Fit Europe (verkoop en montage van onder meer autobanden en uitlaten) zag in de eerste zes maanden van het op 1 maart begonnen boekjaar 1994/1995, vergeleken met hetzelfde tijdvak van het daaraan voorafgaande boekjaar, zijn omzet met 16 procent stijgen tot 91,3 miljoen gulden. De winst voor belastingen ging met 73 procent omhoog tot 10 miljoen gulden. Na belastingen kwam de winst 72 procent hoger uit op 6,2 miljoen gulden. De invoering van een tweejarige garantieregeling op gemonteerde uitlaatsystemen en de verbeterde bandenverkoop droegen in belangrijke mate bij tot de omzetstijging.

Kwik-Fit Europe is onderdeel van het Britse Kwik-Fit Holding plc te Edinburgh dat over het eind augustus geëindigde eerste halfjaar een 13,8 procent hogere omzet boekte van 150,4 miljoen pond (409 miljoen gulden). Het bedrijfsresultaat steeg met 20 procent tot 14,8 miljoen pond. De winst voor belastingen ging met 33 procent omhoog naar 15,2 miljoen pond (41,3 miljoen gulden). Eind 1994 zal het totale aantal vestigingen zijn uitgebreid tot ongeveer 650.