Aanslag eist vijf levens in Z-Egypte

KAIRO, 19 SEPT. Moslim-extremisten hebben zaterdag in het zuiden van Egypte vier politiemannen en een Egyptische employé van het VN-kinderfonds UNICEF doodgeschoten. De politiemannen begeleidden de vertegenwoordiger van UNICEF in Egypte, de Amerikaan Baquer Namazi, en zijn Britse adjunct, die ongedeerd bleven. De UNICEF-functionarissen waren uit Luxor onderweg naar Qena, waar ze een ziekenhuis zouden openen.

De extremistische organisatie Al-Gama'a al-Islamiya (islamitische groep) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag op zich genomen. De Gama'a, die de regering ten val wil brengen en vervangen door een islamitisch bewind, is in Kairo min of meer geneutraliseerd maar in het zuiden nog actief gebleven, vooral tegen politiemannen. Eind vorige maand werd in het gebied ook een Spaanse toerist doodgeschoten. De laatste paar weken lijkt het geweld hier verder toe te nemen. (AP, Reuter)