Winst Content Beheer 12 pct hoger

Content Beheer (uitzendbureaus en opleidingen) heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 12 procent meer verdiend. De winst klom van 3,9 miljoen naar 4,4 miljoen gulden. Per aandeel groeide de winst van 0,74 naar 0,82 gulden. De omzet steeg van 108 miljoen naar 119 miljoen gulden.

De verwachting voor geheel 1994 is door de directie naar boven bijgesteld. Eerder dit jaar werd een lichte winststijging voorzien. Nu verwacht de directie dat de groei van omzet en resultaat in 1994 zal doorzetten op het niveau van het eerste halfjaar. Over geheel 1993 werd 8,8 miljoen gulden verdiend, zodat de winst dit jaar tot boven 10 miljoen zou kunnen uitstijgen. Op de uitzendmarkt heeft de onderneming kunnen profiteren van het economische herstel dat in het tweede kwartaal begon. Voor de winstontwikkeling was van belang dat de druk op de marge - als gevolg van de toeneming van grote projecten - kon worden gecompenseerd door goede beheersing van de bedrijfskosten. Het resultaat vóór rente en belastingen is met ruim 24 procent gestegen van 4,8 miljoen tot 6 miljoen gulden.