VAN ROSSUM

In het artikel over de sluiting van Boekhandel Van Rossum (boekenbijlage 10-9-94) ontbreekt m.i. de naam van de allergrootste boekhandelaar die er ooit is geweest en Van Rossums naam in de Beethovenbuurt heeft bevestigd: Benjamin Jessurun Lobo (zoon van het toneelspelers-echtpaar Lobo-Braakensiek).

Als assistent heb ik het geluk gehad er 8 jaar te mogen werken en de opleiding die ik van hem heb gekregen in het vak (vooral literatuur en geschiedenis), heeft, en dan positief bedoeld, een stempel op mijn leven gezet.

Ook in mijn tijd (1946-1954) waren de zaterdagmiddagen beroemd. Voor ons assistenten was dan sinds 12 uur de strijd om bestellingen te kunnen doen voorbij en konden ook wij ongestoord aabn de discussies deelnemen. Het was een 'still talking shop', toen al.

    • J.H. Wagenaar-Neeft