Ramsj

Eduard van Ermen: The United States in old maps and prints

Gebonden, Atomium Books 1990, van ƒ 120,00 voor ƒ 29,50. Bij alle ICOB-boekhandels, info. 01720 - 37231

James Kibry Martin e.a.: America and its people

Gebonden, van ƒ 110,00 voor ƒ 17,50. Het Martyrium Van Baerlestraat 172 en Leidsestraat 72 Amsterdam

De Belgische historicus Van Ermen presenteert een mooie verzameling oude kaarten van Noord-Amerika. Van de kaarten waar de Nederlandse, Noorse, Engelse en Spaanse ontdekkingsreizigers mee op pad gingen, tot 19de-eeuwse kaarten van o.a. Gold Rush en Burgeroorlog. Martin c.s. geven een uitstekend overzicht van de Noord-Amerikaanse geschiedenis, van de ontdekking in de 15de eeuw tot Reagan: beknopte heldere hoofdstukken met informatieve illustraties. Fors boek, van ruim duizend pagina's, met uitgebreid register en bijvoegsels.

    • Ewoud Sanders