Luchtmacht haalt heli's uit Bosnië

DEN HAAG, 17 SEPT. De vier helikopters die de luchtmacht in Bosnië heeft gestationeerd komen binnenkort terug naar Nederland, samen met de 27 man bijbehorend personeel. Het detachement krijgt van de Bosnische Serviërs geen toestemming vanuit de moslimenclave Srebrenica te opereren of boven dat gebied te vliegen. De heli's zijn in maart naar Bosnië gegaan ter ondersteuning van de Nederlandse VN-militairen in Srebrenica. Het was de bedoeling dat zij vooral transport van gewonden gingen verzorgen. Door de weigering van de Bosnische Serviërs kwam het detachement terecht bij de Nederlandse bevoorradingseenheid in Lukavac. Van daaruit is vooral materieel en personeel vervoerd naar andere delen van Bosnië. De heli's blijven na terugkeer beschikbaar om zo nodig binnen 14 dagen weer naar Bosnië te gaan.