Gullit speelt in afscheidsduel Van Breukelen

EINDHOVEN, 17 SEPT. Ruud Gullit speelt nog één keer in Oranje. De aanvaller van AC Milan heeft toegezegd op 6 oktober mee te doen in de afscheidswedstrijd van Hans van Breukelen. De oud-doelman van PSV en het Nederlands elftal kreeg dat vrijdag van Gullit te horen.

De opbrengst van het duel tussen het huidige PSV en het Nederlandse team uit 1988 gecombineerd met de Eindhovense formatie uit dat jaar, respectievelijk Europees kampioen en Europa-Cupwinnaar, komt ten goede aan Top Support. Van Breukelen en ex-profwielrenner Maarten Ducrot richtten deze stichting onlangs op ter ondersteuning van jonge topsporters. De afscheidswedstrijd zal naar verwachting drie tot vier ton opleveren.

Van Breukelen heeft de toezegging dat veel van zijn oude ploeggenoten aanwezig zullen zijn op 6 oktober. Alleen Gerald Vanenburg ontbreekt. Hij krijgt geen toestemming van zijn Japanse werkgever. Ook Ronald Koeman moest een voorbehoud maken, omdat Barcelona twee dagen later tegen Atletico Madrid moet aantreden. “We proberen te regelen dat hij een kwartier of 20 minuten meespeelt”, zei Van Breukelen, die zijn aandacht eerlijk zal verdelen over PSV en Oranje/PSV.

Zekerheid heeft hij over het meedoen van een aantal inmiddels gestopte oud-PSV'ers als Nielsen, Lerby, Arnesen, Gerets en Kieft. Ook zullen onder anderen Arnold Mühren en Marco van Basten van de partij zijn. De laatste verricht de aftrap. De combinatie van oud-PSV en (oud-)internationals staat onder leiding van de coaches Rinus Michels en Guus Hiddink. (ANP)