GEVULDE PAPRIKA'S

Voor dit recept kunt u in plaats van de zongedroogde tomaten gehakte ansjovis of kappertjes gebruiken. U kunt ook de pijnboompitten vervangen door pompoenpitten en in plaats van de koriander een ander vers kruid naar keuze nemen.

Voor 6 gevulde paprika's

6 grote rode en gele paprika's

500 gram lamsgehakt

6 zongedroogde tomaten, grof gehakt

4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

4-5 eetlepels gehakte verse koriander

1 ei, losgeklopt

zout en versgemalen peper

circa 150 gram geraspte oude kaas

circa 5 deciliter tomatensaus

Snijd kapjes van de paprika's af en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Doe het lamsgehakt, de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, verse koriander en het ei in een kom en schep alles goed om. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika's voor de helft met het gehaktmengsel, schep er een paar eetlepels kaas op, vul met de rest van het gehaktmengsel op en eindig met een paar eetlepels kaas. Leg de kapjes op de paprika's en zet ze rechtop in één of twee ovenschalen. Giet de tomatensaus rond de paprika's tot ongeveer de helft van de hoogte en dek de schalen af met een deksel of met aluminiumfolie. Zet de schalen circa 40 minuten in een op 180ß8 graden voorverwarmde oven, of tot de paprika's gaar zijn. Dien ze op en geef er gestoomde rijst bij.

    • Kim Maclean