Een dag pop in Kralingse Bos

ROTTERDAM, 17 SEPT. De kans is verkeken dat er volgend jaar in Rotterdam een meerdaags popfestival komt, waarmee drie organisatiebureaus het legendarische Holland Pop Festival uit 1970 wilden laten herleven. Donderdagavond sprak de raadscommissie algemene zaken en financiën van de deelraad Kralingen zich weliswaar niet volledig uit tegen een popevenement in het bos, maar zij stelde wel de voorwaarde dat dit slechts één dag duurt. Op 29 september spreekt de deelraad Kralingen zich uit over de drie plannen voor een popfestival Kralingen 1995. Uit de peiling in de raadscommissie bleek donderdagavond dat GroenLinks en de VVD tegen het popfestival zijn, omdat vorig jaar is besloten dat in het Kralingse Bos geen grootschalige evenementen meer zullen plaatsvinden. D66 en CDA spraken zich niet uit tegen het plan, maar ook niet voor. De PvdA maakt later deze maand een standpunt bekend. De drie bureaus die voor de organisatie van het popfestijn in de race zijn, lichtten donderdagavond in de raadscommissie hun plannen toe. Zij willen volgend jaar tijdens de bevrijdingsdagen een festival in het Kralingse Bos houden. Main Event en One and Only Productions hebben hun begroting gebaseerd op een driedaags evenement. De stichting Generation Vibe staat een eendaags evenement voor ogen, getiteld Europe Against Racism. (ANP)