Directie geschorst bij alarmdienst

ROTTERDAM, 17 SEPT. De directie van de Regionale Hulpverleningsdienst in het Rijnmondgebied is door het bestuur op non-actief gesteld. Ze had enkele miljoenen guldens te veel uitgegeven aan een nieuwe meldkamer voor de brandweer en de ambulancedienst. Dit heeft het bestuur bekendgemaakt. De overschrijding is onlangs ontstaan bij de samenvoeging van de alarmcentrales van de brandweer en de ambulancedienst die het hele Rijnmondgebied van twintig gemeenten bedienen. De nieuwe meldkamer bevindt zich in het gebouw van de GGD aan de Schiedamsedijk in Rotterdam. De commandanten van de Rotterdamse en Schiedamse brandweer nemen de taken van de directie voorlopig over. Het bestuur van de regionale hulpdienst heeft inmiddels een externe accountant opdracht gegeven het financieel beheer van de directie te onderzoeken.