Moskou: kleinere krimp economie

SINT PETERSBURG, 16 SEPT. De economie van Rusland zal dit jaar met 19 procent krimpen. Volgend jaar wordt het Rusland opnieuw met een economische achteruitgang geconfronteerd, al zal die met ongeveer 5 procent aanzienlijk kleiner zijn. Dat heeft de president van de centrale bank van Rusland, Viktor Gerastsjenko, gisteren gezegd tijdens een bijeenkomst van bankiers in Sint Petersburg. De vermindering van het bbp is volgens Gerastsjenko het gevolg van de strijd tegen de inflatie. Volgens officiële cijfers uit Moskou is de geldontwaarding van 22 procent per maand in januari teruggebracht tot 4 procent in augustus. Ondanks de verdere achteruitgang van het bbp ziet Gerastsjenko duidelijke signalen dat de Russische economie zich stabiliseert. Hij noemde de rente die nu hoger is dan de inflatie, de relatief stabiele roebelkoers, de toeneming van leningen tussen banken onderling en de groei in de uitgifte van staatsobligaties. (Reuter)