Huisbank wil skifabriek Atomic overnemen

WENEN, 16 SEPT. De Bank für Arbeit und Wirtschaft (Bawag) in Wenen, die in vakbondshanden is, wil de met faillissement bedreigde skifabrikant Atomic overnemen.

Bawag-topman Walter Flöttl zei gisteren dat Atomic eerst failliet verklaard moet worden. Bawag heeft als de belangrijkste schuldeiser al een aanvraag daarvoor ingediend. Atomic, dat vorig jaar 1,8 miljard schilling (288 miljoen gulden) omzette, staat voor 1,7 miljard schilling (272 miljoen gulden) in het krijt bij de bank. Er werken 1.100 mensen bij het bedrijf dat in Salzburg zetelt. Directeur-eigenaar Alois Rohrmoser heeft de afgelopen weken buiten de huisbank om het heft uit handen moeten geven aan bewindvoerders. Zij willen het bedrijf saneren door een fusie met andere noodlijdende skifabrikanten. Bawag heeft volgens Flöttl het voortbestaan van het zwaar aangeslagen bedrijf gegarandeerd. Na de overname zou een groot, niet nader genoemd internationaal bedrijf in Atomic, het paradepaardje van de Oostenrijkse ski-industrie, stappen. Internationaal is het Franse Rossignol met een produktie van 1,25 miljoen paar ski's de grootste fabrikant. Atomic fabriceert jaarlijks 800.000 paar. (DPA)