Het beest in Annie

In de Openbare Bibliotheek in Amsterdam aan de Prinsengracht, die dit jaar 75 jaar bestaat, gaat vandaag de tentoonstelling Het beest in Annie open. Het gaat over de dieren in de boeken van Annie M.G. Schmidt, zoals Beertje Pippeloentje, de lapjeskat, de Giraf van Dikkertje Dap, het Schaap Veronica, Minoes (hoewel die ook mens is), Zaza de kakkerlak en Langhors (uit Pluk), Smeerkees, het hondje van Floddertje en ga zo maar door.

Annie M.G. opent de expositie zelf. Aanvankelijk zou Het beest in Annie in het nieuwe Amsterdamse kinderboekenmuseum De Waag gehouden worden - maar het hele plan voor dat museum werd afgeblazen. In de bibliotheek aan de Prinsengracht in Amsterdam is ook nog een tentoonstelling over de geschiedenis van de bibliotheek te zien. Het beest in Annie is tot en met tot en met eind oktober te zien.