Drie doden in Berlijn door oude bom

BERLIJN - In Berlijn is gisteren tijdens bouwwerkzaamheden een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontploft. Het boren van gaten voor een fundering veroorzaakte de ontploffing. Drie bouwvakkers kwamen om het leven en ten minste dertien omwonenden raakten ernstig gewond. De ontploffing had plaats in één van Berlijns drukste winkelstraat, de Frankfurter Allee, gelegen nabij een metrostation in het Oostberlijnse district Friedrichshain. Een groot aantal autos en gebouwen en woonhuizen in de buurt werd vernield door in het rond vliegende stukken cement (foto links). Een ontplofte gasleiding veroorzaakte een brand die twee uur woedde. Het aantal doden kan nog oplopen omdat onbekend is of de “gevonden mensenresten toebehoren aan de reeds geregistreerde doden” zoals een politieman het uitdrukte. Verscheidene bommen uit de Tweede Wereldoorlog, die de afgelopen maanden in de voormalige DDR zijn gevonden, werden zonder incidenten gedemonteerd, aldus experts. (Foto's Reuter)