Campbell zoekt 'nieuwe Warhol'

CAMDEN, 16 SEPT. Een 'Art of Soup'-prijsvraag moet de Amerikaanse soepfabrikant Campbell een nieuwe Andy Warhol opleveren. De firma looft tienduizend dollar uit aan degene die haar beroemde soepblik voor de tweede maal een plaats kan geven in de kunstgeschiedenis. In de jaren zestig maakte Warhol het merk tot onderwerp van reeksen zeefdrukken, waardoor Campbell-soep uitgroeide tot een ikoon van de pop-art. De prijsvraag is gekoppeld aan een nieuw ontwerp voor het Campbell-blik. Zowel professionele kunstenaars als amateurs kunnen deelnemen. Er zijn geen restricties verbonden aan de vorm en het materiaal van de inzendingen. De jury bestaat uit kunstcritici en Warhols oudere broer Paul Warhola (Andy Warhol schrapte de laatste letter van zijn achternaam). (Reuter)