Bergkamp bezorgt Inter overwinning

ROTTERDAM, 16 SEPT. Een strafschop van Dennis Bergkamp heeft Inter Milaan gisteren de overwinning opgeleverd in de UEFA-Cupwedstrijd tegen Aston Villa. De voormalige Ajacied benutte zestien minuten voor tijd een strafschop, nadat ploeggenoot Sosa onderuit was gehaald door doelman Spink.

Bergkamp en Jonk stonden in Milaan beiden in de basis. Op de tribune zat zaakwaarnemer Rob Jansen, die weer eens was ontboden door voorzitter Pellegrini. De voorzitter denkt dat de Nederlanders beter voetballen als de Hagenaar in de buurt is.

Internazionale verdedigt de titel in het UEFA-bekertoernooi. Bergkamp vormde de aanval met de Uruguayaan Sosa, met wie hij volgens de Italiaanse kranten geregeld overhoop ligt. De Milanese club speelde wel redelijk, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken.

Bodö Glimt, een clubje uit het uiterste noorden van Noorwegen, heeft voor de grootste verrassing gezorgd in de openingsronde van het toernooi der bekerwinnaars. Voor 2.015 toeschouwers won Bodö in de eerste wedstrijd met 3-2 van Sampdoria, dat de Europese beker won in 1990 en opnieuw tot de favorieten behoort.

De wedstrijd was verplaatst van Bodö, dat boven de poolcirkel ligt, naar de hoofdstad Oslo, waar het hard regende en een koude wind uit het noorden over het veld blies.

Door het resultaat in Oslo steeg het aantal Italiaanse nederlagen in de eerste ronde van de Europa Cup tot vier. Ook Parma, AC Milan en Juventus verloren. Lazio speelde gelijk, alleen Inter Milaan en Napoli wonnen.

Van de clubs uit de nieuwe landen imponeerde Croatia Zagreb, dat Auxerre met 3-1 versloeg. Auxerre, waarbij de Nederlander Frank Verlaat de hele wedstrijd speelde, was twee seizoenen geleden nog te sterk voor Ajax. Het eerste doelpunt, van Jelicic, viel al in de eerste minuut. Een strafschap van Cvitanovic een strafschop werd nog gestopt door doelman Charbonier van Auxerre.