Weer kabels langs rails doorgesneden

ROTTERDAM, 15 SEPT. Tussen Rotterdam en Schiedam zijn vanmorgen vroeg enkele kabels langs de treinrails doorgesneden, waarschijnlijk in een poging de dikke koperen kabels te ontvreemden. Tienduizenden reizigers in de ochtendspits liepen hierdoor vertraging op. Een woordvoerder van de NS verwachtte dat de kabels aan het eind van de middag zouden zijn gerepareerd. Eerder deze zomer werden bij Gouda kabels gestolen waarmee seinen en wissels worden bediend. De schade voor de NS bedroeg 80.000 gulden, onder meer door het inzetten van vervangend busvervoer. De daders zijn gepakt. Zij bleken het ontvreemde koper voor honderd gulden te hebben verkocht. Dit keer zijn er niet of nauwelijks kabels verdwenen. De daders zijn waarschijnlijk tijdens hun werkzaamheden gestoord, aldus een NS-woordvoerder.