Thomassen ziet winst teruglopen

Thomassen International Holding in Rheden (leverancier van gasturbines en compressoren) heeft over het eerste halfjaar een 28 procent lagere winst geboekt van 5,4 miljoen gulden.

Vorig jaar werd in deze periode 8,5 miljoen winst behaald. Als belangrijkste oorzaak van de winstdaling noemt het bedrijf de internationale druk op de prijzen voor gasturbine-opdrachten. Ondanks moeilijke marktomstandigheden stegen de geboekte opdrachten in de eerste zes maanden van 1994 met 16 procent tot 211 miljoen gulden (in 1993 was dat 182 miljoen). De omzet steeg met 11 procent tot 157 miljoen gulden.

Niettegenstaande de toegenomen concurrentie en prijsdruk verwacht Thomassen over de tweede helft van dit jaar dezelfde winst te boeken als behaald in de eerste zes maanden. Het bedrijf wil in het voorjaar van 1995 notering aanvragen aan de Amsterdamnse effectenbeurs. Bij Thomassen werken ruim 900 mensen, ongeveer vijftig minder dan een jaar geleden.