Ronald Koeman weer van grote waarde voor Barcelona

ROTTERDAM, 15 SEPT. De meest opmerkelijke uitslag in de eerste ronde van de Champions League is de 2-0 zege van Paris Saint Germain op Bayern München. In het verleden werden Duits-Franse voetbalconfrontaties bijna altijd in het voordeel van Duitse teams beslist, hoewel de Fransen doorgaans beter spel lieten zien. Gisteravond was er in Parijs gerechtigheid. Weah en Bravo scoorden na afgeslagen corners. Bayern was alleen in het eerste kwartier de betere club.

In dezelfde groep B won Dynamo Kiev op spectaculaire wijze van Spartak Moskou: 3-2. Kiev kwam voor eigen publiek op een 2-0 achterstand, maar won uiteindelijk verdiend. Invaller Rebrov maakte de beslissende goal.

AEK Athene en Casino Salzburg, de komende tegenstanders van Ajax, speelden in Wenen met 0-0 gelijk. AEK beperkte zich tot verdedigen en had geluk dat Jur- cevic op de paal schoot.

Ronald Koeman was weer van grote waarde voor Barcelona, dat in groep A thuis met 2-1 won van Galatasaray. De libero hielp zijn club in de dertigste minuut uit een vrije trap aan de gelijkmaker tegen de Turkse kampioen. Een kwartier eerder had Türkyilmaz de score geopend. Vlak na rust besliste Amor het duel. Jordi maakte een kwartier voor tijd zijn internationale debuut.

Manchester United won thuis in dezelfde groep overtuigend van IFK Göteborg, 4-2. De Zweden kwamen aan de leiding door een doelpunt van oud-Ajacied Pettersson. Giggs bepaalde de ruststand op 1-1. In de tweede helft zette de Rus Kanchelskis United al snel op voorsprong, maar zorgde Rehn binnen twee minuten voor 2-2. Giggs en Sharpe beslisten uiteindelijk de wedstrijd.

In groep C eindigden de duels Anderlecht-Steaua Boekarest en Hajduk Split-Benfica in 0-0.