PvdA overweegt royement van twee raadsleden

DEN HAAG, 15 SEPT. Het PvdA-bestuur overweegt twee raadsleden in Vlaardingen als lid te royeren als zij hun zetel niet opgeven. De twee PvdA-raadsleden zijn in conflict met het lokale partijbestuur. Ook in Dordrecht zijn er problemen. Hier zijn twee raadsleden opgestapt wegens de “feodale verhoudingen” in de fractie. Het PvdA-bestuur bemiddelt in beide gemeenten in de ruzies, evenals in Schiedam, waar vier raadsleden de fractie hebben verlaten. In Vlaardingen stelt het PvdA-bestuur zich op aan de zijde van de oude fractie, die eist dat de twee dissidenten vertrekken. Oud-wethouder Ranshuijsen en het raadslid Ten Have willen echter blijven. “We kregen veel voorkeursstemmen, en vertrekken dus niet vrijwillig”, aldus Ranshuijsen. De PvdA heeft sinds de gemeenteraadsverkiezingen twee fracties in de Vlaardingse raad van elk twee leden.