Optimisme bij Heijmans na goed halfjaar

Bouwonderneming Heijmans (bouw- en aanverwante activiteiten) rekent op een “duidelijke groei” van de winst over geheel 1994 ten opzichte van 1993 (14,6 miljoen gulden).

Deze verwachting wordt volgens de raad van bestuur ondersteund door de sterke stijging van de halfjaarwinst van 4,6 miljoen gulden vorig jaar naar 6,5 miljoen dit jaar, een toename van 41 procent. De winst per aandeel steeg in de eerste zes maanden van 2,31 gulden naar 2,62 gulden. In die periode werd het aantal geplaatste aandelen met 35 procent uitgebreid door een emissie in september en door het in aandelen opgenomen dividend.

De omzet ging met 3 procent omhoog tot 437 miljoen gulden. De orderportefeuille kwam uit op 716 miljoen gulden, tegen 650 miljoen in de eerste zes maanden van 1993. Voor het lopende boekjaar verwacht de bouwer een omzetgroei van 10 procent.