Nixdorf verlaagt computerprijzen

Siemens Nixdorf Informationssysteme AG (SNI) - onderdeel van het Duitse Siemens concern - heeft de prijzen voor zijn personal computers tot 23 procent verlaagd “om zijn marktaandeel in Europa uit te breiden”. Andere personal-computerfabrikanten, waaronder IBM, Compaq en Olivetti, gingen Nixdorf al voor met prijsverlagingen.

SNI heeft in Europa een marktaandeel van ongeveer 3 procent. SNI laat weten dat het in op 30 september aflopende boekjaar 400.000 pc's verkocht zal hebben, vergeleken met 260.000 in het vorige verslagjaar.

In Nederland is SNI actief via Siemens Nixdorf Informatiesystemen BV in Zoetermeer, dat ongeveer 500 werknemers heeft. De Zoetermeerse onderneming behaalde in het boekjaar 1992/1993 een omzet van 212 miljoen gulden en een winst van 11 miljoen gulden.