Minister Borst

Ben ik de enige die zich heeft geërgerd aan het 'het meisje heeft het niet slecht gedaan'-toontje van het artikel 'Minister Borst (volksgezondheid) debuteert in de Kamer' (NRC Handelsblad, 8 september)? Waaarom horen we zelden iets over de vlinderdasjes van de heren politici, maar lijkt het obligaat een artikel over een vrouwelijke minster te openen met een verwijzing naar het 'fijngeruit nazomerjasje met elleboogstukken'? En wat te denken van zinsneden als “Hoewel vrijwel elke politieke ervaring ontbreekt, praat Borst zich schijnbaar geroutineerd naar het einde van het debat”? Wellicht is uw redacteur Ward Op den Brouw nog net iets te jong om zich te kunnen voorstellen welke kennis en ervaring iemand heeft die jarenlang in de klinische gezondheidszorg, het bestuur van een academisch ziekenhuis en een adviesorgaan als de Gezondheidsraad werkzaam is geweest.

    • Godelieve van Heteren