FIONE'S LAQUADO

Toen ik lang geleden Mexico bezocht, bestelde ik deze fruitdrank iedere ochtend als ontbijt bij één van de vele kraampjes op het strand of op straat. Elke verkoper had een grote blender, ijsblokjes, koude melk, water, suiker, en diverse tropische vruchten bij de hand. Je kon kiezen uit verschillende vruchten om te mengen met een drankje op melk- of op waterbasis. Mijn favoriete laquado bestond uit melk, ijsblokjes, verse ananas, banaan en papaja. Toen mijn dochter klein was en haast niets lekker vond, kon ik haar altijd verleiden met deze voedzame en vitaminerijke vruchtendrank uit de blender. Tegenwoordig maakt en verzint zij ze zelf, en onderstaand recept is haar favoriet.

Voor circa 1/2 liter:

1 middelgrote banaan, gepeld en in stukjes

1 middelgrote appel, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes

200 gram aardbeien, gewassen en kroontjes verwijderd

1 dessertlepel suiker of naar smaak

circa 2 1/2 deciliter koude melk

1 of 2 ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in de blender en draai tot een glad en romig mengsel. Dien onmiddellijk op in mooie, hoge glazen.

    • Kim Maclean