'Alleen Edgar Davids interessant voor Serie A'

ROME, 15 SEPT. Ajax heeft niet van AC Milan gewonnen, constateert de Italiaanse pers vanmorgen unaniem. In Amsterdam stond slechts een uiterst zwakke afspiegeling van de werkelijke Europa Cup-houder in het veld.

Vrijwel geen van de kranten heeft lof voor het spel van de Ajacieden. De algemene conclusie was dat Milan een zware prijs heeft betaald voor de afwezigheid van vaste spelers als Albertini, Panucci, Costacurta en Desailly en van een aantal minder belangrijke leden van de selectie. Met instemming wordt trainer Fabio Capello geciteerd als hij de schuld geeft aan het WK-voetbal en de daardoor onstane blessures en gebrekkige voorbereiding van Milan.

Capello heeft Ajax omschreven als “een van de beste teams van Europa”, maar in reacties in de pers is daarvan weinig terug te vinden. Ajax is geen uitzonderlijk goed team schrijft de Gazzetta dello Sport. Uitzondering is de Corriera della Sera. Deze prijst het tactische spel van Ajax als de ploeg balbezit heeft. Dit is de manier waarop trainer Arrigo Sacchi tevergeefs probeert het Italiaanse nationale elftal te laten spelen, schrijft de Corriera.

De enige speler van Milan die het hoofd boven water kon houden was volgens de Italiaanse pers Maldini, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds de verloren WK-finale. Aan Ajax-zijde zijn er weinig spelers die echt indruk hebben gemaakt op de Italiaanse toeschouwers. Volgens de tv-presentator gisteren was Overmars de beste man van het veld, terwijl de kranten vanmorgen voorkeur geven aan Davids. La Repubblica schrijft dat dit de enige speler van het huidige Ajax is waarvoor in Italië interesse zou kunnen bestaan.

De Gazzetta herinnert eraan dat Milan nog nooit met twee doelpunten verschil heeft verloren in de strijd om de Europa Cup 1 sinds de huidige premier Silvio Berlusconi president werd van Milan, midden jaren tachtig. Maar de algemene voorspelling hier luidt: Milan komt terug.

    • Marc Leijendekker