Witschge scoort voor Bordeaux

ROTTERDAM, 14 SEPT. Richard Witschge won gisteren met Bordeaux in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA-beker met 3-1 van het Noorse Lilleström. De oud-Ajacied maakte in de 84ste minuut het derde doelpunt.

De topper op papier in de eerste ronde van het UEFA-bekertoernooi, Real Madrid - Sporting Lissabon, eindigde in 1-0. Martin Vasquez scoorde al na elf minuten. De Nederlandse international Stan Valckx, verdediger bij de club uit Portugal, schakelde spits Zamorano volledig uit. De Chileen scoorde in de competitie al vier keer in twee duels.

Van de vier Italiaanse clubs won alleen Napoli. Thuis tegen Skonto Riga uit Letland werd het 2-0. Parma verloor van Vitesse, Juventus bij CSKA Sofia: 3-2. Lazio Roma, van Aron Winter, speelde in Wit-Rusland gelijk tegen Dinamo Minsk: 0-0.

Alle drie Belgische clubs verloren. Het opvallendst was de afgang van FC Antwerp, twee jaar geleden nog finalist in het toernooi van de bekerwinnaars, tegen de Engelse lijstaanvoerder Newcastle United: 0-5.