Bayer Leverkusen-PSV

De wanorde bij PSV begint in de vijfde minuut. De voormalige Oostduitser Ulf Kirsten kan vrij inkoppen na een voorzet van Markus Happe die op de linkervleugel ongehinderd opkomt na een fout van Vink. Ronaldo trekt de stand in de elfde minuut gelijk. Na een pass van Nilis speelt de Braziliaan de bal te ver voor zich uit als hij doelman Vollborn wil passeren. De spits laat zich onmiddellijk heel slim vallen en de Hongaarse arbiter Vagner trapt erin. Ronaldo mikt de bal vervolgens vanaf de stip koel langs de rechterpaal.

De vreugde bij PSV is echter van korte duur. Meijer tast mis, Lehnhoff speelt de bal breed op Dooley die Leverkusen weer op voorsprong brengt. Twee minuten later legt Lehnhoff na een voorzet van Sergio de bal panklaar voor Kirsten die 3-1 scoort. Kort voor rust blijkt Lehnhoff ook te snel voor Van Mol en Wouters. Kirsten voltooit zijn hattrick: 4-1. Maar Ronaldo verkleint de achterstand nog voor het verlaten van het veld met een strak afstandsschot.

PSV krijgt nog meer hoop als Linskens in de 61ste minuut zich twee keer vrijmaakt en uiteindelijk Ronaldo voor het doel bereikt: (4-3). Vier minuten later neemt de Braziliaan de bal op eigen helft mee met buitenkant voet, sprint naar het doel, ziet zich geplaatst tegenover drie tegenstanders, loopt toch maar verder en stuit maar net op de voet van doelman Vollborn.

Bernd Schuster bewijst in de 73ste minuut dat hij nog steeds over een geweldige traptechniek beschikt. De Mos vond de snel dalende vrije bal echter niet onhoudbaar. Vier minuten voor tijd, als Ronaldo geblesseerd is uitgevallen, haalt Nilis uit voor een belangrijke treffer die de marge verkleint tot één doelpunt: 5-4.