Arrestaties Argentinië

BUENOS AIRES, 14 SEPT. De Argentijnse politie heeft vijf nieuwe arrestaties verricht in verband met de bomaanslag op een joods centrum in de hoofdstad Buenos Aires op 18 juli van dit jaar, waarbij 96 doden vielen. Onder de vijf bevindt zich een 33-jarige Libanees, reizend op een vals paspoort, die volgens de verantwoordelijke Argentijnse rechter een agent zou zijn van een Libanese geheime dienst. Tegen hem was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd na de aanslag.

De man en zijn vier niet nader geïdentificeerde reisgenoten werden aangehouden toen zij zaterdag vanuit Brazilië het land binnenkwamen. Eerdere arrestaties - eveneens voornamelijk onder mensen uit het Midden-Oosten - hebben geen aanwijzingen over de aanslag opgeleverd. Een Argentijns arrestatiebevel tegen vier Iraniërs leidde vorige maand tot een diplomatieke crisis tussen Argentinië en Iran. Argentinië heeft inmiddels toegegeven geen bewijzen te hebben dat de vier Iraniërs betrokken waren bij de aanslag. (Reuter)