Lufthansa geeft aandelen uit

FRANKFURT, 13 SEPT. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft gisteren een uitgifte van nieuwe aandelen aangekondigd. Met de emissie wil het concern 1,22 miljard D-mark (1,37 miljard gulden) binnenhalen. De kapitaalvergroting is onderdeel van de privatisering van Lufthansa. Omdat de Duitse staat niet op de emissie intekent wordt het aandeel van de Duitse overheid in de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk verkleind. Bovendien verkoopt de staat een deel van aandelen die zij nog in portefeuille houdt. Door de maatregelen wordt het overheidsaandeel in Lufthansa teruggebracht van ruim 51 procent naar 35 procent. Lufthansa heeft de prijs van de 7,64 miljoen nieuw uit te geven aandelen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is vastgesteld op 160 mark per stuk. De uitgifteprijs is aanzienlijk lager dan beurskoers, die rond de 200 mark ligt. De inschrijving op de nieuwe aandelen loopt van 20 september tot 4 oktober. Het gaat bij de aandelenuitgifte om een claimemissie die de aandeelhouders het recht geeft een nieuw aandeel te kopen voor elke vier stukken die zij al bezitten. (DPA)