Lottokoorts Duitsland is voorbij

BONN, 13 SEPT. Na elf weken is afgelopen weekeinde dan toch de “jackpot” van de Westduitse lotto, recordinhoud: 42 miljoen mark, gekraakt. De grote lotto-koorts is daarmee voorbij. Wat bijna drie maanden niemand was gelukt, namelijk zes goed geraden cijfers plus het juiste “supergetal”, bleek zaterdag bij de trekking zelfs viermaal voorgekomen. Per keer levert het rijtje 3-18-34-37-42-45 met het supergetal 7 dus 10,5 miljoen mark op.

Deze hoofdprijs moet zelfs onder veel meer personen worden verdeeld, want in drie winnende gevallen was het formulier ingevuld door een groep spelers, die samen een zogeheten “Tippgemeinschaft” vormen. Het bestaande recordbedrag voor één winnaar, 12,4 miljoen, in maart '93, bleef daardoor ongebroken.

Van de inleg in de Westduitse lotto is de helft voor de prijswinnaars bestemd. Als die er niet zijn, zoals dit keer elf weken met de “jackpot”, wordt het prijsbedrag voor de volgende ronde gereserveerd. Overigens wordt 20 procent van de inleg naar liefdadigheidsinstellingen overgemaakt, 17 procent gaat als belasting naar Financiën, 8 procent naar de lotto-verdeeladressen, 5 procent naar de organisatie, de Nordwest-Lotto in Hamburg.