Huisdrukkerij ABN Amro wellicht naar Roto Smeets deBoer

De huisdrukkerij van ABN Amro Bank gaat mogelijk over naar drukkerijgroep Roto Smeets de Boer. Onderhandelingen hierover zijn aan de gang. De besprekingern zijn echter nog niet in een zodanig stadium dat de SER fusiecommissie moet worden ingelicht. Een woordvoerder van Roto Smeets de Boer meldt dat er nog enkele breekpunten zijn, maar verwacht een afronding van de besprekingen “ergens tussen 1 oktober en 1 januari”. Bij de bankdrukkerij werken 25 mensen.

ABN Amro is de huisbankier en financier van Roto Smeets de Boer sinds de drukkerijcombinatie half 1993 ontstond uit Koninklijke De Boer, Boekhoven-Bosch en de grafische bedrijven van VNU. De bank was grootaandeelhouder van de drukkersgroep. Op dit moment bezit VNU de meeste aandelen. Vorig jaar nam Roto Smeets de Centrale Drukkerij en Publikatievoorziening van het ministerie van defensie in Emmen over. Bij deze overneming waren tachtig werknemers betrokken die samen goed waren voor 25 miljoen gulden omzet.