Den Bakker blijft in leidende positie

MONT-SAINT-MICHEL, 13 SEPT. Maarten den Bakker heeft de gele leiderstrui in de Tour de l'Avenir behouden. De renner van TVM eindigde gisteren in de zesde etappe, gewonnen door de Fransman Ziegler, als vierde. De Noordhollander heeft in het algemeen klassement twee seconden voorsprong op de Spanjaard Casero.

In de Ronde van Catalonië was Max van Heeswijk dicht bij een overwinning. In de vijfde etappe ontsnapte de amateur, stagiair bij de Motorola-ploeg van Hennie Kuiper, kort voor de finish. In de slotkilometer werd 21-jarige renner voorbij gestreefd door het peloton. De Fransman Jalabert won de sprint, zijn eerste zege sinds zijn valpartij in de eerste etappe van de Tour de France. In het algemeen klassement behield Claudio Chiappucci de leiding. Erik Breukink is beste Nederlander op de twaalfde plaats.