'Contract van Schumacher is ontbonden'

STUTTGART, 13 SEPT. Het contract tussen autocoureur Michael Schumacher en het Benetton-team is ontbonden. Dat meldt het Duitse vakblad 'Sportauto' dat komende zaterdag verschijnt. De advocaten van de 25-jarige Formule I-rijder hebben volgens het magazine een clausule gevonden in de verbintenis. Daardoor zou de Duitse teamgenoot van Jos Verstappen zijn tot eind 1996 lopende overeenkomst met Benetton kunnen verbreken.

Teamdirecteur Flavio Briatore wilde het bericht niet bevestigen. De Italiaan, die de laatste weken onder een spervuur van kritiek en verdachtmakingen ligt, noemde het verhaal speculatief. Het is echter een feit dat op verzoek van Schumacher deze week nog een gesprek wordt gevoerd tussen de coureur en zijn werkgever. De leider in de tussenstand om de wereldtitel heeft aanbiedingen van tal van Formule I-teams op zak.