Uitlevering leider Dev Sol gevraagd

ANKARA/ PARIJS, 12 SEPT. Turkije zal de uitlevering vragen van een extreem-linkse stadsguerrillaleider die zaterdag in Frankrijk is gearresteerd. Dat heeft de Turkse nationale politiecommandant, Mehmet Agar, gisteren meegedeeld. Het gaat om Dursun Karatas, leider van Dev Sol (Revolutionair Links), die werd aangehouden toen hij op valse papieren vanuit Italië Frankrijk probeerde binnen te komen. Karatas, die een van Turkijes meest gezochte personen is, vluchtte in 1989 uit de gevangenis, waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzat. Dev Sol is een zeer gewelddadige stadsguerrillagroep, die verantwoordelijk is voor een groot aantal moordaanslagen op Westerse militairen en zakenlieden en op hoge Turkse militairen en politiemannen. De groep is de laatste tijd verzwakt door arrestaties en felle onderlinge strijd. (Reuter)