SNELLE FRANSE PÂTÉ

Voor deze royale en makkelijk te maken pâté moeten de volgende ingrediënten worden aangeschaft:

1 kilo kippelevers 800 gram rundergehakt 400 gram kalfsgehakt 200 gram mager gerookt, dungesneden spek 2 eetlepels Provençaalse kruiden 2 gesnipperde uien 3 tenen knoflook 2 borrelglaasjes cognac zout en peper

Maal de schoongemaakte kippelevers fijn met behulp van een keukenmachine. Werk met de handen de levers, de twee soorten gehakt, uitgeperste tenen knoflook, uien, kruiden, cognac en zout en versgemalen peper door elkaar.

Bedek de binnenkant van een grote cakevorm met de lapjes spek. Stort het pâtévlees in de vorm en druk het even aan. Leg op de bovenkant reepjes spek en dek de vorm toe met aluminiumfolie, waar een paar gaatjes in zijn geprikt. Zet de pâté circa 90 minuten in een oven van 200ß8C. Controleer met een satépen of de pâté gaar is. Laat de pâté afkoelen en 24 uur op smaak komen. Snijd dan de pâté pas aan en eet er cornichons bij.

    • Anne Scheepmaker