Jordi zet Nou Camp op zijn kop

ROTTERDAM, 12 SEPT. Bij zijn competitiedebuut in Nou Camp heeft Jordi Cruijff het stadion van Barcelona op zijn kop gezet. In de achtste minuut vierden ruim 90.000 toeschouwers de doeltreffende kopbal van Cruijff junior tegen Racing Santander. Net als zijn beroemde vader eenentwintig jaar geleden scoorde hij bij zijn eerste volledige optreden voor eigen publiek. De 20-jarige aanvaller beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. “Jordi heeft een meer dan behoorlijke wedstrijd gespeeld, bij vlagen toonde hij zijn klasse”, aldus Johan Cruijff na het met 2-1 gewonnen duel.

Hoewel Barcelona won, overtuigde de ploeg niet. Al na zes minuten kwam de landskampioen op achterstand door een treffer van de Rus Popov. Even later kopte Jordi, zoals hij graag wil worden genoemd, de gelijkmaker binnen. Nog voor rust 'versierde' hij een strafschop, die Koeman benutte, 2-1. De jonge Cruijff keek tevreden terug op zijn debuut, maar realiseerde zich ook dat zijn basisplaats van tijdelijke aard is. “Ik krijg nu de kans om ervaring op te doen, maar op een dag keer ik terug naar het tweede elftal. Aan het einde van de wedstrijd was ik heel moe. De wijze waarop het publiek me bedankte, met een staande ovatie, deed me bijzonder goed.”

Real Madrid heeft de grote vorm van vorige week, toen het Sevilla gemakkelijk met 4-1 aan de kant zette, vastgehouden. De ploeg van Valdano versloeg zaterdagavond in het Bernabeu-stadion Logrones met 2-0. Net als vorige week was de Chileense spits Zamorano op dreef. Hij maakte beide doelpunten. Na twee duels staat hij op vier treffers.