Generale Bank ziet 8,6 pct winststijging

Generale Bank, de grootste bank in België, heeft in de eerste zes maanden van 1994 een netto resultaat gerapporteerd van 6,3 miljard frank (344 miljoen gulden), 8,6 procent meer dan in de eerste helft van 1993 werd verdiend. De winsttoename ontstond vooral uit lagere reservering tegen dubieuze debiteuren en andere voorzieningen. De bank zette hiervoor 8,7 miljard frank opzij, 31 procent minder dan een jaar geleden. Mede omdat in de eerste zes maanden van vorig door Generale Bank een boekwinst van 2 miljard frank werd getoucheerd uit de verkoop van een pakket aandelen ABN Amro Bank, en een dergelijke bate thans ontbreekt, is feitelijk sprake van een flinke winstverbetering. In het tweede halfjaar denkt het bestuur van de bank de uitkomsten van het eerste halfjaar te evenaren.