Geknuffel taboe voor Driessen

Het innige geknuffel tussen spelers na een gemaakt doelpunt is een vast verschijnsel op de internationale velden. Rollebollend van vreugde kroelen ook de Nederlandse voetballers wekelijks over het gras. De uitbundigheid kent echter zijn grenzen. Afgelopen zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen RBC (2-3) bleek Jay Driessen niet gediend van de hartelijke felicitaties van zijn ploeggenoten. Nadat de middenvelder van VVV in de 63ste minuut de gelijkmaker en daarmee zijn derde competitietreffer had aangetekend, sprong zijn uitgelaten collega Nico van der Meer om de nek van de Venlose spelverdeler. Tv-beelden bij Studio Sport toonden aan dat Driessen zijn ploegmaat met een welgeplaatste elleboogstoot in het gezicht ruw van zich afschudde.

Wat gebeurde er precies?

Na de gelijkmaker liep ik juichend weg. Vervolgens sprong Nico van der Meer om mijn nek om mij te feliciteren met het doelpunt. Hij raakte daarbij mijn ribben waar ik sinds de tweede competitiewedstrijd tegen Helmond Sport last van heb. Het deed pijn en daarom maakte ik het afwerende gebaar.

Was het niet een welgemikte elleboogstoot?

Nee, nee. Dat was het absoluut niet. Van opzet was geen sprake. Ik wilde me gewoon losrukken van Van der Meer. Ik raakte hem bovendien nauwelijks.

Heb je een hekel aan geknuffel na een doelpunt?

Nee, normaal gesproken niet. Integendeel zelfs. 't Is een gebruikelijke uiting van vreugde. Ditmaal had ik er geen behoefte aan vanwege mijn pijnlijke ribbenkast.

Hoe reageerde Van der Meer?

Redelijk normaal. Hij begreep het wel, geloof ik. Nee, ik heb geen ruzie met hem of zo. De meeste spelers wisten gewoon niets van mijn blessure aan de ribben.

Zei Remy Reinierse, de trainer, er nog wat van na afloop?

Nee, dat niet. Maar ik heb vandaag een afspraak met hem. Ik heb daartoe zelf het initiatief genomen. Ik vermoedde al dat de tv-beelden bij Studio Sport veel stof zouden doen opwaaien. Ik wil geen problemen met de leiding. Ik zal Reynierse straks de nodige tekst en uitleg geven over het voorval van zaterdagavond.

    • Mark Hoogstad