Foto

Foto: ROTTERDAM - Bijna 160.000 mensen hebben in het weekeinde de Wereldhavendagen in Rotterdam bezocht. Dat zijn er veel minder dan vorig jaar. Toen kwamen er 250.000 bezoekers. De organisator, het Gemeentelijk Havenbedrijf, wijt de terugloop aan het barre weer. Regen en harde wind maakten een bezoek minder aantrekkelijk. Zaterdagavond stroomden 25.000 toeschouwers naar het spektakel Waterworks.

Op de Nieuwe Maas traden honderd saxofonisten en 150 dansers en figuranten op in een muziek-, dans- en lichtshow. De slotmanifestatie, een vlootschouw van meer dan zestig schepen, trok zondagmiddag 15.000 bezoekers. Elk jaar krijgt het publiek via de Wereldhavendagen de gelegenheid de Rotterdamse haven “van dichtbij” te zien. Het kan een rondvaart maken, bedrijven bezoeken en informatie krijgen over het werk in de haven en de betekenis ervan voor de Nederlandse economie. Er zijn schepen te bezichtingen van de Koninklijke Marine, koopvaardij en binnenvaart. Daarnaast zijn er verscheidene voorstellingen. (Foto Bas Czerwinski)