Cessna stort neer bij Witte Huis, Clinton niet thuis

WASHINGTON, 12 SEPT. Een eenmotorig vliegtuigje is vanochtend omstreeks acht uur Nederlandse tijd neergestort naast het presidentiële verblijf in de tuin van het Witte Huis in Washington. Volgens een woordvoerder kwam de enige inzittende om het leven. President Clinton en zijn familie waren op het moment van het ongeluk niet aanwezig. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

De president en zijn gezin brachten de nacht door in Blair House, het presidentiële gastenverblijf aan de overkant van het Witte Huis aan Pennssylvania Avenue. Het Witte Huis ondergaat momenteel herstelwerkzaamheden. Later vandaag betrekken de Clintons weer hun residentie die, behalve een gebroken raam, geen schade heeft opgelopen.

Veiligheidsfunctionarissen konden vanochtend niet verklaren hoe het vliegtuigje, een roodwitte Cessna, het Witte Huis zo dicht had kunnen naderen. Het gebied van het Witte Huis is voor luchtverkeer niet toegankelijk. Volgens een functionaris had de geheime dienst, die belast is met de bewaking van de president, het vliegtuigje wel op de radar “gesignaleerd”. (Reuter, AP)