AC Milan speelt gelijk

In Italië verliep de generale repetitie van AC Milan voor de wedstrijd in de Champions League tegen Ajax matig. De landskampioen kwam niet verder dan 1-1 tegen Calgiari, waarvoor de Panamees Valdez prachtig scoorde. Ruud Gullit maakte op Sardinië zijn eerste competitiedoelpunt. Het grootste verlies voor de ploeg van trainer Capello was het uitvallen van voorstopper Costacurta. Hij is de derde Milanees die kampt met een blessure. Savicevic en Maldini ontbraken tegen Cagliari.

Inter Milaan, met Jonk en Bergkamp in de basis, leed een gevoelige nederlaag. In Milaan was AS Roma met 0-1 de sterkste. Inter begon goed met een spetterend schot van Jonk tegen de lat, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. AS Roma was, met de beweeglijke Uruguayaanse spits Fonseca, vooral gevaarlijk in de counter. In de zevenenzeventigste minuut deed Inter-verdediger Festa zijn club de das om met een eigen doelpunt.