Wereldkampioen nu spits in parochieteam

REGGIO EMILIA, 10 SEPT. Wereldkampioen Carlos Taffarel, Braziliaans doelman, is bekeerd tot spits van de Kerk van het Allerheiligste Bloed van Christus. De parochie houdt domicilie in de Italiaanse plaats Reggio Emilia. Taffarel beleefde een sterk debuut. Hij maakte het eerste doelpunt in het duel met de Kerk van de Heilige Antonius, 4-0. “Carlos is een zeer, zeer gelovig mens”, zei priester Don Luigi Gianferrrari. “Hij gelooft dat God hem en het Braziliaanse elftal op het WK in de Verenigde Staten aan de titel heeft geholpen.”

Taffarel is niet van plan zijn carrière in Reggio Emilia te beëindigen. Hij is op zoek naar een nieuwe club. Vorig seizoen stond hij onder de lat bij de plaatselijke profclub Reggiana, daarvoor bij Parma. Gianferrari: “Hij zei me niet bezorgd te zijn over zijn toekomst. Hij vindt wel een baan en heeft geen financiële problemen.”